Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Antony Beevor"Bij het NIOD en in plaatselijke archieven, zoals het Gelders Archief in Arnhem, zijn ernorm veel geweldige dagboeken te vinden". Aan het woord is de Britse historicus en schrijver Antony Beevor in het tv-programma 'Boeken' van de VPRO van zondag 29 april 2018. Op de vraag van presentator Jeroen van Kan waarom hij een boek schreef over de Slag om Arnhem, terwijl er al zoveel boeken over dit onderwerp zijn gemaakt, antwoordde Beevor: "Deels uit ergernis over veel andere boeken. Want die zwichtten vooral voor de mythe van hero├»sche mislukkingen".

Beevor schreef eerder enkele populaire bestsellers over de Spaanse Burgeroorlog, Stalingrad en D-Day. Beevors boek over de Slag om Arnhem werd op maandagavond 23 april in de Eusebiuskerk gepresenteerd. Het eerste exemplaar ging naar de Arnhemse burgemeester Marcouch. De Gelderlander kopte op 24 april (in de papieren editie) over het boek: "Opmars Arnhem was zelfmoord" en opende het artikel daarover met de conclusie dat strijd om de Arnhemse Rijnbrug "het resultaat was van een hele reeks blunders van het geallieerde opperbevel".

Beevor bedankt in zijn boek een medewerker van het Gelders Archief voor de medewerking.

Antony Beevor. De Slag om Arnhem. AMBO Anthos uitgevers, 2018.