Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

11% van de studiezaalbezoekers komt naar het Gelders Archief om bouwtekeningen in te zien. Dat zijn meer dan 200 bezoeken per jaar. Steeds meer mensen weten ons te vinden via het internet, ook voor het aanvragen van bouwtekeningen. Nieuwe huiseigenaren of huisbezitters die gaan verbouwen willen graag een bouwtekening van hun woning. Waar lopen de steunbalken precies? Hoe zag de gevel er vroeger? In welk jaar is de woning gebouwd?

Hulpmiddel voor het vinden van bouwtekeningen

Vaak verwijzen de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Overbetuwe mensen die om een bouwtekening vragen door naar het Gelders Archief, vooral als het om oudere tekeningen gaat. Op onze website hebben we een kort en overzichtelijke onderzoeksgids gepubliceerd waarmee u kunt achterhalen van welke gemeenten en over welke perioden we bouwtekeningen beheren.

Vraag bouwtekeningen via onze website

Scaning-on-demand-specialist Franka Salomons spoort gebruikers van bouwtekeningen aan om niet naar de studiezaal te komen: “Dat is niet nodig. Mensen kunnen via onze website zelf een scan van een bouwtekening aanvragen”. We hebben een hulpmiddel gepubliceerd hoe u een scan kunt aanvragen.

Kunt u de bouwtekening die u zoekt niet via onze website vinden, dan kunt u ons een e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) sturen of met ons chatten.

Illustratie: Bouwtekening van een wachterswoning op een begraafplaats, 1876. Gelders Archief, 1945 Waterschap De Drie Zielen en de Geeren 223.