Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

MeeuwsenSinds kort staan de amateurfilms van B. Meeuwsen op onze website. Het gaat om 13 films. Meeuwsen was etaleur bij de Arnhemse HEMA. 

De medewerkers van de afdeling AV van het Gelders Archief merkten een film op internet op over het Arnhemse filiaal van de HEMA. In deze film is onder meer Meeuwsens echtgenote aan het werk in de HEMA te zien. De HEMA-film bereikte op Facebook meer dan 13.500 mensen en werd meer dan 6.000 keer bekeken (260 likes, stand op 4 december 2017). De amateurfilms gaan voornamelijk over het dagelijks gezinsleven en de vrijetijdsbesteding (schaatsen, winterimpressies, paardrijden, waterrecreatie, Vierdaagse van Nijmegen met prins Claus) van de Arnhemse familie Meeuwsens in de jaren 1967 tot 1977.

Het kwam in die tijd niet vaak voor dat een medewerker in de retailbranche een filmcamera hanteerde. Het werk van B. Meeuwsen leverde een aardig inkijkje op.

Bekijk de films