Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via MijnStudiezaal!

IMG 0333"Vanaf aanstaande maandag is het Gelders Archief bijna iedere week korter of langer in de uitzending te zien", mailde René Arendsen aan een collega. René Arendsen is één van de Ridders van Gelre, die vanaf 9 oktober (vandaag) iedere maandag gedurende twintig weken weer bij Omroep Gelderland te zien zijn. 

De Ridders van Gelre duiken in hun tv-programma in de middeleeuwse geschiedenis van het Hertogdom Gelre. Geregeld was hun cameraploeg in het Gelders Archief te vinden om historische stukken, interviews of andere zaken te filmen. Kort geleden sprak directeur Fred van Kan met een nazaat van het geslacht Gelre Egmont, Graf Otto de la Rosé. De Ridders van Gelre hadden hem in Beieren aangetroffen en en met zijn vrouw uitgenodigd om naar (het huidige) Gelderland te komen. De uitzending met de Duitse graaf (in gespek met Fred van Kan) komt op 11 december op tv. 

Meer informatie