Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Sinds deze week staan meer dan 400.000 scans van Gelderse notariële archieven op onze website. Het gaat om archieven van notarissen met als standplaats Beuningen, Doesburg, Druten, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Rijnwaarden, Ubbergen, Voorst, West Maas en Waal, Wijchen en Zevenaar over de periode circa 1811-1891. Deze eerste partij betreft iets meer dan een kwart van het totaal aantal notariële archieven in onze collectie die worden gedigitaliseerd in het kader van het programma Digitale Taken Rijksarchieven (DTR).

NL AhGldA 0168 2116 0002

Het door de minister van OCW geïnitieerde programma Digitale Taken Rijksarchieven (DTR) heeft als doel het leggen van een stevige basis voor het beschermen van onze democratische rechtstaat en ons erfgoed in het digitale tijdperk. Daarom is besloten een eerste deel van de rijksarchieven - de notariële archieven - te digitaliseren om ze voor het geïnteresseerde publiek online beschikbaar te stellen.

Hoe vindt u de scans van de notariële archieven?

Zoek op onze homepage op '0168 Notariële archieven' en klik op 'zoek in alles'. Klik vervolgens door op het icoon van '0168 Notariële archieven' en vervolgens op 'inventaris'. U kunt dan op standplaats van de notaris verder zoeken. Standplaatsen waarvoor een wit kruisje in een grijs vlakje staat bevat scans.

of

Klik op deze link, en vervolgens op 'inventaris'. U kunt dan op standplaats van de notaris verder zoeken. Standplaatsen waarvoor een wit kruisje in een grijs vlakje staat bevat scans.  

De gedigitaliseerde notariële archieven zijn niet meer in de studiezaal in te zien. 

 

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
telephone  Telefoon
email  Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement