Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Hoe zien bodemdossiers eruit op internet als ze ge├»mporteerd zijn in een experimenteel e-Depot? Zeven ambtenaren van de Provincie Gelderland, waaronder inhoudelijke medewerkers van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving, ICT- en DIV-ers, kwamen op 9 mei 2017 bij het Gelders Archief de vervolgresultaten van het pilotproject bodemdossiers bekijken.

IMG 0027In 2016 rondden de provincie Gelderland en het Gelders Archief een pilotproject af, waarbij bodemdossiers in een experimenteel e-Depot waren ingevoerd. Een stap verder zijn deze ingevoerde bodemdossiers en hun metadata te zien in het archiefbeheerssysteem Mais-Flexis en op een testomgeving van het internet. De medewerkers van de provincie bekeken hoe in Mais-Flexis de gegevens en documenten gepresenteerd werden. Links in het scherm de document- en dossierbeschrijvingen, rechtsonder de metadata en rechtsboven een preview van het document. Op de testomgeving van de website zagen de medewerkers hoe je van de eerste zoekactie snel terechtkwam bij het gezochte document.

De provinciemedewerkers hadden tal van vragen. Kun je behalve op documentniveau, ook op dossierniveau zoeken? Welke zoekmogelijkheden biedt de website? Kun je mapping nog aanpassen? De presentators Marc van den Hoogen en Joost Salverda van het Gelders Archief gingen uitgebreid op de vragen in. De medewerkers toonden zich na afloop tevreden over de bijeenkomst.