Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Afgelopen donderdag vroeg algemeen directeur Fred van Kan zich af waar erfgoedinstellingen tegenaan lopen bij het digitaal ontsluiten van oorlogsbronnen. Hij deed dat tijdens de eerste bijeenkomst van het Netwerk Oorlogsbronnen Gelderland, dat deel uitmaakt van het landelijke Netwerk Oorlogsbronnen (NOB). De NOB wil gebruikers wegwijs maken in de talloze verspreide bronnen over de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurt onder andere via een portal. Zo'n 400 instellingen in Nederland beheren archieven en documentaties over deze periode.

Oorlogsbronnen Gelderland

Tijdens de bijeenkomst van Netwerk Oorlogsbronnen Gelderland, die plaats vond in het gebouw van het Gelders Archief, ging Van Kan onder andere in op open data, openbaarheid, auteursrecht, het vermijden van (ver)dubbeling van informatie en het belang van digitalisering. Een andere spreker was journalist Ad van Heiningen, die onder meer de campagne 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 van Omroep Gelderland toelichtte.

Vertegenwoordigers van het landelijke NOB lichtten onder meer de vraag toe 'hoe we Oorlogsbronnen Gelderland opbouwen, wat we er mee kunnen en hoe het er kan gaan uitzien".

Wie doen er mee aan het landelijke NOB?
 
Volg NOB via Twitter