Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Medewerker Carmen Giménez presenteert

Op dinsdag 19 december bezocht het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland het Gelders Archief. Vijf gedeputeerden, de waarnemend commissaris van de Koning Henri Lenferink en twee ambtenaren maakten kennis met het werk en de collectie van het Gelders Archief. Algemeen directeur Fred van Kan, ook provinciearchivaris, en senior publieksadviseur Carmen Giménez trapten het werkbezoek af met presentaties over het werk en beleid van het Archief. 

leden van de Gedeputeerde Staten kijken naar stukken uit de collectie van het Gelders Archief

Daarna kregen de provinciebestuurders een rondleiding door het archiefgebouw. Onder meer de studiezaal, de scanruimte en de depots stonden op het programma. Publieksmedewerker Lobke Roenhorst liet een aantal bijzondere stukken uit onze collectie zien, waaronder de notulen van de eerste vergadering van de Gedeputeerde Staten in 1814.

Het Gelders Archief beheert de archieven van de provincie Gelderland vanaf het moment van instelling van de provincie tot ver in de 20e eeuw. Verder beheren wij de papieren en perkamente nalatenschap van de voorgangers van de provincie, zoals van de hertogen van Gelre en gewestelijke bestuursinstellingen in de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal