Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Decoratieve illustratieHet college van burgemeester en wethouders keurde op dinsdag 21 november de hotspotlijst 2020-2022 voor de gemeente Arnhem goed. In deze lijst staan gebeurtenissen of kwesties vermeld, die bijvoorbeeld leidden tot beroering of ophef in de samenleving of grote media-aandacht kregen. Ze hebben grote invloed op de activiteiten van de gemeente. De hotspotlijst is een aanvulling op de gemeentelijke selectielijst. In zo'n selectielijst staan documenten beschreven, die de gemeente blijvend bewaart of na een bepaalde termijn vernietigt. Documenten die gaan over gebeurtenissen of kwesties die in de hotspotlijst staan, bewaart de gemeente bij wijze van spreken voor de eeuwigheid.

Een werkgroep die bestond uit vakmensen van de gemeente Arnhem en het Gelders Archief bereidde de hotspotlijst voor. Het college besloot een vaste werkgroep in te stellen, die toekomstige hotspotlijsten gaat samenstellen. De gemeente wil voor deze werkgroep onder meer inwoners van Arnhem uitnodigen om deel te nemen.   

Welke gebeurtenissen staan er in de hotspotlijst? 

Welke gebeurtenissen of kwesties staan in de Arnhemse hotspotlijst 2020-2022?
- Maatschappelijke weerstand tegen bomenkap in de gemeente Arnhem 2020-2021
- Opvang van daklozen, asielzoekers en vluchtelingen op cruiseschepen 2020-2022
- Flatbrand Gelderseplein in nieuwjaarsnacht 2021
- Discriminatieonderzoek personeelsbeleid gemeente Arnhem 2021
- Wet voorkeursrecht gemeenten Schaapsdrift; protest van bewoners in verband met sloop woningen 2022

Waar vind ik meer informatie over de hotspotlijst 2020-2022 van de gemeente Arnhem? Kijk op 'Besluiten college B&W dinsdag 21 november 2023, punt 16b'. 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal