Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Raadsleden van Renkum bekijken archiefstukken

Kan iedereen scans aanvragen? Blijft het papier altijd bewaard, ook als het gedigitaliseerd is? Hebben jullie ook een backup van de digitale bestanden? Wat voor foto's bewaren jullie in de collectie? Hoe is de archiefzorg geregeld in de provincie Gelderland? Is bewaren op één plaats wel veilig? Een handvol raadsleden en wethouder Daniëlle van Bentum van de gemeente Renkum en twee raadsleden van Arnhem bezochten maandagavond 13 februari het Gelders Archief. Zij stelden allerlei vragen over onder meer de collectie en het beheer aan de beide directeuren van het Gelders Archief. Het werkbezoek startte met een inleiding van algemeen directeur Fred van Kan en directeur bedrijfsvoering Leo van Wijk.

Raadsleden uit Renkum luisteren in het atrium naar de inleiding van directeur Fred van Kan

Daarna volgde een rondleiding door het archiefgebouw. De bezoekende raadsleden en wethouder Van Bentum bleven vooral even stilstaan bij de kleine tentoonstelling over de gemeente Renkum. In de vitrinekastjes lagen onder andere de notulen van de Vrouwenraad Renkum uit de jaren zeventig en een entreebewijs en brochure van de onthulling van het Airborne-monument in Oosterbeek in 1946. Verder voerde de rondleiding door de depots, het restauratieatelier, de scanruimte en de studiezaal.  

Renkumse raadsleden bekijken archiefstukken in een vitrinekast

 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal