Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

In 2022 ontvingen we ruim 1,3 miljoen websitebezoeken. Wat interesseerde onze bezoekers op onze website? We stelden, net als voorgaande jaren, een hitlijst op van de meest populaire archieftoegangen.

Kasteel De Cannenburgh in Vaassen, 19e eeuwTop 15

1. Topografisch-historische Atlas Gelderland

2. Hof van Gelre en Zutphen

3. Bevolkingsregister Gemeente Renkum (reconstructie)

4. Heren en graven van Culemborg

5. Kaartenverzameling Rijksarchief in Gelderland

6. Gelderse Rekenkamer

7. Fotocollectie Tweede Wereldoorlog

8. Graven en hertogen van Gelre, graven van Zutphen

9. Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

10. Kranten Gemeente Arnhem

11. Prentbriefkaarten, collectie Arnhem

12. Prentbriefkaarten, collectie Renkum

13. Documentatie Renkum 2

14. Documentatiecollectie Tweede Wereldoorlog

15. Secretarie Gemeente Valburg 1932-2001

Dol op beeldmateriaal en stamboomonderzoek

De top 15 van 2022 lijkt een beetje op die van 2021. Het beeld wijzigt al enige jaren niet meer zo. Ons publiek is dol op beeldmateriaal, genealogische bronnen en bronnen voor streekhistorisch onderzoek. Die bezoeken onze bezoekers het vaakst. De online-personendatabase met de Gelderse Burgerlijke Stand en de doop-, trouw- en begraafboeken deed in de hitlijst niet mee. Deze online-personendatabase is echter verreweg het meest geraadpleegde deel van onze collectie.

De Topografisch-historische Atlas Gelderland voert de lijst van 2022 aan. Dit is een verzameling van ongeveer 4500 prenten, tekeningen, kaarten, portretten en historische afbeeldingen. De collectie beslaat ongeveer de 16e eeuw tot en met de 20e eeuw. De tekeningen en andere werken in de Atlas hebben betrekking op Gelderland of onderdelen van de provincie, zoals steden, dorpen en kastelen. De afbeelding van kasteel De Cannenburgh is afkomstig uit de Topografisch-historische Atlas Gelderland.

Afbeelding:
Kasteel De Cannenburgh in Vaassen, 19e eeuw. Bron: 1551-4198 (Topografisch-historische Atlas Gelderland), J.C. Everts-van Meurs, Public Domain Mark 1.0 lic.

 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal