Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

De burgerlijke stand is het grootste en meest geraadpleegde archief van onze collectie. De eerste beschrijving van een akte uit de burgerlijke stand kwam in 1998 online. Mede door de inzet van vele vrijwilligers is de hoeveelheid informatie sinds die tijd alleen maar uitgebreid, met steeds meer beschrijvingen en meer scans.

Lang en hard gewerkt aan veel verbeteringen

Vanaf het moment dat akten online kwamen werden er veel fouten gemeld door websitebezoekers en onderzoekers. U kwam typfouten, systeemfouten, ontbrekende scans en slechte scans tegen. Deze fouten zijn achter de schermen verzameld en door ons verbeterd. De laatste jaren zijn deze verbeteringen niet zichtbaar gemaakt op de website. Deels doordat de burgerlijke stand zoveel data bevat dat het opnieuw publiceren erg lang zou duren. Daarnaast hebben wij die tijd gebruikt om de beschrijvingen van de akten grootschalig aan te pakken. Niet alleen de typfouten die jarenlang zijn doorgegeven hebben we aangepast, maar we hebben ook online ontbrekende burgerlijke stand akten geïndexeerd, aktedata toegevoegd en de plaatsnamen van akten op de juiste manier ingevoerd.  

Bovendien hebben wij die tijd gebruikt om de scans van de akten grootschalig aan te pakken. Alle scans die niet zichtbaar waren, scans van verkeerde jaren en scans van slechte kwaliteit zijn zoveel mogelijk toegevoegd of vervangen door nieuwe scans. We hebben ruim 700.000 scans vernieuwd!

Wat kunt u de komende tijd verwachten?

De resultaten van al deze aanpassingen worden de komende weken geleidelijk aan zichtbaar op onze website; elke dag zijn er vernieuwde beschrijvingen met scans beschikbaar. Van deze aanpassingen zult u geen last hebben tijdens het raadplegen van de burgerlijke stand. Ook de permalinks van akten zullen in de meeste gevallen gewoon blijven werken.

Het resultaat zal geen foutloze burgerlijke stand opleveren, maar wel een enorme verbetering betekenen voor u. U zult betere data met betere scans vinden tijdens uw onderzoek naar personen uit de geschiedenis van Gelderland.

Mocht u toch nog een spelfout of onjuiste scans tegenkomen, dan horen wij dat erg graag. Wij hebben in dit grootschalige verbetertraject ook gewerkt aan een oplossing om deze foutmeldingen sneller online zichtbaar te maken. 

Illustratie burgerlijke stand

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal