Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Het eerste genealogische crowdsourcingsproject van het Gelders Archief bij Vele Handen is afgelopen. De meer dan vierhonderd vrijwilligers hebben de gegevens van alle bijna 56.000 scans van geboorteakten van de Gelderse Burgerlijke Stand op de website van Vele Handen ingevoerd. Het is boven verwachting snel gegaan en een daverend succes voor de enthousiaste en hardwerkende vrijwillige deelnemers.

Vijf vrijwilligers controleerden alle ingevoerde scans en één expert nam de 'moeilijke gevallen' voor zijn rekening en gaf tips aan de deelnemers hoe ze bepaalde problemen konden oplossen. Twee deelnemers namen meer dan 10.000 scans voor hun rekening en achttien deelenemers tekenden voor tussen de 1.000 en 10.000 scans. 

Het project met de naam 'Verlos Gelderse geboorteakten' ging op 12 januari van dit jaar van start. De vrijwilligers, die vooral uit Arnhem, Nijmegen, Amsterdam en Apeldoorn komen, klaarden de klus in net iets meer dan acht maanden. Een 'administratieve geboortegolf'.

Het Gelders Archief werkt er hard aan om de gegevens, die de vrijwilligers hebben ingevoerd, zo snel mogelijk te publiceren op internet.

Lees ook het bericht van projectmedewerker Franka Salomons op VeleHanden.nl.

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal