Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Decoratieve afbeeldingWat voor werk doet ons team advies & toezicht? Het team stelde onlangs het advies- en toezichtbeleid en een producten- en dienstencatalogus vast.

Ondersteunen duurzaam bewaren

Het Gelders Archief ondersteunt het duurzaam bewaren en toegankelijk houden van (digitale) documenten van onze partners: rijksoverheden in de provincie Gelderland, de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal, Overbetuwe en het Waterschap Vallei en Veluwe. Tevens geeft het Gelders Archief advies op het gebied van informatiehuishouding en houdt toezicht op het informatiebeheer bij het Gelders Archief aangesloten partners.

Het team advies & toezicht van het Gelders Archief adviseert over en houdt toezicht op de informatiehuishouding van de aangesloten partners in de provincie Gelderland. In het advies- en toezichtbeleid en producten- en dienstencatalogus (PDC) beschrijft het Gelders Archief het beleid en de aangeboden diensten van het Gelders Archief als adviseur en toezichthouder. Met het beleid en de PDC streeft het Gelders Archief optimale dienstverlening op het gebied van advies en toezicht na. Beide stukken zijn tot stand gekomen dankzij input vanuit het behoeftenonderzoek en opvolgende gesprekken met de partners aangesloten bij het Gelders Archief.

Het beleid

Het advies- en toezichtsbeleid is het kader waarmee team advies & toezicht de komende jaren advisering over de informatiehuishouding en toezicht op informatiebeheer vorm geeft. Dit gaat altijd in samenwerking met onze partners. Onze missie is om onze partners proactief te adviseren om zodoende een bijdrage te leveren aan de vraagstukken rondom informatiehuishouding en informatiebeheer. Dit wil het Gelders Archief doen door met onze partners te werken aan een gezamenlijk ontwikkelplan en door gezamenlijk op te trekken in informatiebeheerprocessen, zoals selectie, vernietiging en overbrenging van documenten.Hierdoor zorgt het Gelders Archief ervoor dat advisering en toezicht integraal onderdeel uitmaken van de dienstverlening op het gebied van duurzaam informatiebeheer. Het Gelders Archief wil actief bijdragen aan de uitdagingen waar onze partners voor staan.
Bekijk het document advies- en toezichtsbeleid.

De producten- en dienstencatalogus (PDC) Decoratieve afbeelding

Aanvullend op het advies- en toezichtsbeleid is er ook specifiek vanuit team advies & toezicht een PDC opgesteld. De dienstverlening vanuit advies & toezicht bestaat uit een vijftal categorieën:
• het voeren en inrichten van informatie-overleggen
• het ondersteunen van informatiebeheer (in brede zin)
• formeel en informeel adviseren over de informatiehuishouding
• toezicht houden op informatiebeheer
• het ondersteunen van de processen overbrenging, selectie en vernietiging

De PDC is modulair opgebouwd en bestaat uit een aantal standaard diensten voor deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (GR) en/of partners aangesloten door middel van een dienstverleningsovereenkomst (DVO), aanvullende diensten voor aansluiting op onze e-Depotvoorziening en optionele aanvullende diensten die in overleg zijn af te nemen.
Bekijk de producten- en dienstencatalogus

Meer informatie?

Voor meer informatie over de totstandkoming van en/of vragen over het advies- en toezichtbeleid en de producten- en dienstencatalogus kan contact worden opgenomen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.