Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Foto raadsleden tijdens een rondleiding in een depot in het Gelders ArchiefOp dinsdagavond 12 februari brachten negen raadsleden (en fractievolgers) van Arnhem een werkbezoek aan het Gelders Archief. Vertegenwoordigers van D66, CDA, PvdA, VVD, Partij van de Dieren, Groen Links, Arnhem Centraal, PVV en ChristenUnie waren aanwezig. De belangstellende raadsleden stelden onder meer vragen over het digitale archiefbeheer bij de gemeente Arnhem, archiefinspectie, scanning on demand, het bewaren van oorkonden, het verlies van gemeentelijke archieven tijdens de Tweede Wereldoorlog en het e-Depot. 

Na een presentatie van ruim een half uur door de directie volgde een rondleiding door het gebouw en de depots. De bezoekende raadsleden toonden veel geestdrift bij een kleine tentoonstelling, waarbij onder meer ons oudste archiefstuk (1076), het eerste notulenboekje van voetbalclub Vitesse en een evacuatiebevel en -dagboek uit 1944. 

Het Gelders Archief functioneert onder meer als archiefbewaarplaats voor de gemeente Arnhem, die deel neemt aan de gemeenschappelijke regeling 'regionaal historisch centrum Gelders Archief'. Twee wethouders van de gemeente Arnhem zitten in het bestuur van het Gelders Archief. 

Bekijk een gefilmde impressie van het werkbezoek.