Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

IMG 0651Vanaf 25 mei 2018 gelden in de Europese Unie nieuwe regels voor de bescherming van privacy. Wilt u daar meer over weten, kijk dan op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De nieuwe Europese regels zorgen er voor dat ook het Gelders Archief zijn privacybeleid moet wijzigen. Wij verwerken persoonsgegevens, omdat wij archieven van provincie, gemeenten, waterschappen en andere overheden beheren en aan het publiek beschikbaar stellen. Daarom hebben wij ons privacy statement (hoe gaan wij met uw persoonsgegevens om) en bezoekersreglement aangepast.

Procedures studiezaal

Daarnaast veranderen vanaf 24 mei de procedures bij een bezoek aan onze studiezaal:

  • Studiezaalbezoekers moeten zich opnieuw inschrijven. Dat geldt ook voor onze vaste bezoekers die daarbij een nieuw pasnummer ontvangen. Ze moeten dan toestemming geven voor het bewaren van hun persoonsgegevens tot twaalf maanden na hun laatste bezoek. Na die twaalf maanden anonimiseren wij de persoonsgegevens. Wij kunnen dan wel nog zien welke archiefstukken zijn uitgeleend, maar niet meer welke bezoekers ze hebben ingezien in de studiezaal.
  • Legitimatie is bij ieder bezoek verplicht. Dit komt omdat wij minder persoonsgegevens gaan registreren.

Als u vragen heeft over onze nieuwe beleid over bescherming van persoonsgegevens, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.