Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

IMG 0668

Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch was onder andere geïnteresseerd in welke achtergrond de medewerkers van het Gelders Archief hebben en het werk van de vrijwilligers. Hij liet dat vandaag blijken tijdens een werk- en kennismakingsbezoek aan het Gelders Archief. Ook digitale archivering en met name het duurzaam behoud van de inhoud van social media kwam aan de orde. "Zonder de inhoud van Twitter en andere social media begrijpen we over een flink aantal jaren onze huidige tijd niet", zei algemeen directeur Fred van Kan tegen de burgemeester, waarop die verder doorvroeg over de criteria om informatie te selecteren en te bewaren.

Rondleiding: van expositie tot online dienstverlening

De rondleiding van burgemeester Marcouch startte met een kleine tentoonstelling met enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van Arnhem, samengesteld door medewerker publiek Anthony Livius. IMG 0683Vervolgens leidden Fred van Kan en directeur bedrijfsvoering Leo van Wijk Marcouch naar de studiezaal en scanning-on-demandruimte. Van Kan legde uit dat het accent in de dienstverlening steeds meer naar online verschuift. Daarna volgde een bezoek aan de depots met middeleeuwse charters, kaarten en andere archiefstukken. Tot slot kreeg de burgemeester uitleg in audiovisuele studio, waar films worden gedigitaliseerd en geluidsbanden toegankelijk worden gemaakt.

Na afloop toonde burgemeester Marcouch zich "diep onder de indruk" van het werk van het Gelders Archief.
Bekijk het interview met de Arnhemse burgemeester.

 

 

Foto's:
Links: Burgemeester Ahmed Marcouch (l) met Fred van Kan, algemeen directeur.
Rechts: Burgemeester Marcouch bij een kleine expositie. Anthony Livius (m) legt uit, Fred van Kan (r) kijkt toe.