Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

DSCF0317 kopieDe bezoekers van het Gelders Archief beoordelen de kwaliteit van onze dienstverlening in de landelijke enquête Kwaliteitsmonitor met een 8. Dat is iets hoger dan twee jaar geleden. Daar zijn we erg blij mee.

Digitale dienstverlening

Digitale dienstverlening krijgt in de enquête veel aandacht. De respondenten geven de vindbaarheid (8,4) en duidelijkheid (7,7) van onze website gemiddeld een hogere score dan het landelijk gemiddelde. Ook de hoeveelheid beschikbare gedigitaliseerde bronnen op de website krijgt een hogere waardering dan de landelijke score, net als de downloadmogelijkheden, de actualiteit en de interactiviteit. Over de gehele linie blijkt waardering voor onze website. 

Desalnietemin zijn er verbeterpunten. Onze bezoekers zijn duidelijk in welke richting die moeten plaatsvinden door aan te geven welke aspecten van de website ze het belangrijkste vinden: het aantal gedigitaliseerde bronnen op de website (zoals scanning on demand), de zoeksnelheid in de archieven en beeldbank en de mate waarin op de website duidelijk wordt gemaakt in welke collecties of databanken online kan worden gezocht. Daar gaan we werk van maken.

Bijna 60% van de respondenten gebruikt social media (Gelders Archief-respondenten: 23% Linkedin, 11% Twitter en 47% Facebook), 1/3 daarvan volgt ons via social media. Ze belonen het social mediagebruik van het Gelders Archief met 7,5, iets minder dan het landelijk gemiddelde.

Dienstverlening studiezaal

De respondenten beoordelen de dienstverlening in de studiezaal min of meer in de lijn van de landelijke scores. Van alle respondenten bezocht bijna 1/3 de studiezaal in de laatste zes maanden, 2/3 niet.  

ART voerde het onderzoek - de Kwaliteitsmonitor - in opdracht van de Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland (BRAIN) uit in de periode september - december 2017. 34 archiefinstellingen deden mee aan de landelijke enquête en 3678 respondenten vulden de formulieren in. Voor het Gelders Archief waren dat 191 respondenten. Van de respondenten die de enquête voor het Gelders Archief invulden was 74% man en 26% vrouw, 89% ouder dan 50 jaar en meer dan 60% heeft hoger onderwijs genoten en is met (pre)pensioen.