Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

NL AhGldA 0207A 17693 0008

Iedereen die vanuit huis wil meewerken om gegevens van oude Gelderse overlijdensakten online toegankelijk te maken kan nu eenvoudig aan de slag. Met de resultaten zijn vele duizenden liefhebbers van familiegeschiedenis in staat gegevens over hun voorouders op internet terug te vinden.

Doe mee!

Helpt u mee met het toegankelijk maken van overlijdensakten uit Gelderland uit de periode 1951-1960? U kunt direct beginnen op de website van Vele Handen! Met uw hulp zijn voorouders straks snel en gemakkelijk terug te vinden op alle websites die onze genealgische gegevens gebruiken.

Enthousiaste vrijwilligers

Franka Salomons, projectbegeleider, weet uit ervaring hoe enthousiast de vrijwilligers die aan het eerdere crowdsourcingsproject ‘Verlos Gelderse geboorteakten’ meededen kunnen zijn. “Een handjevol fanatiekelingen ging zelfs door tot in het holst van de nacht en trokken hun handen pas na 1.00 uur van de akten af”. De vrijwilligers werkten destijds zelfs vanuit het buitenland mee, tot aan Malta toe. Soms vonden deelnemers bijzondere akten, zoals die van een vader van 82 jaar in 1910 die aangifte deed van de geboorte van zijn dochter. Wij willen heel graag opnieuw met vrijwilligers aan de slag. 

VeleHanden

VeleHanden is een crowdsourcingwebsite waar archieven en musea hun gedigitaliseerde collecties met hulp van het grote publiek doorzoekbaar maken. Het indexeren of beschrijven van een collectie is tijdrovend. VeleHanden doet een beroep op vrijwilligers die het leuk vinden om met historische collecties aan de slag te gaan. Vele handen maken immers licht werk!

1/1

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
  Telefoon
 Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement