Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Digitaal Informatiebeheer en e-Depot algemeen

Goed en duurzaam digitaal informatiebeheer is essentieel voor het functioneren van een transparante en betrouwbare overheid. Het Gelders Archief werkt, samen met het Nationaal Archief en andere Regionaal Historische Centra, aan een duurzaam en solide e-Depot. Wilt u meer weten? Hieronder vindt u een aantal relevante links.   

Architectuur en techniek

Architectuur is de verbindende schakel tussen techniek, processen en informatie. Het is een wezenlijk onderdeel van de informatievoorziening van een organisatie en zorgt voor de samenhang tussen de verschillende componenten. Waar staat het e-Depot in de informatie-architectuur van de organisatie? Lees meer via de volgende links.

Metadata, exports en andere randvoorwaarden

Hieronder vindt u de randvoorwaarden die het Gelders Archief stelt voor het overbrengen van digitaal archief naar het e-Depot. Metadata zijn gegevens die context, inhoud, structuur en vorm van informatie en het beheer ervan beschrijven.

Het e-Depot ontvangt digitale informatie in allerlei vormen en in allerlei formaten en kan deze duurzaam bewaren en beschikbaar stellen. Het Gelders Archief gebruikt de voorkeursformaten en de preservation policy van het Nationaal Archief. Dit schept ingangseisen voor het e-Depot en exportvoorwaarden.

Risico's ontbreken digitale duurzaamheid

Wie zijn digitaal informatiebeheer niet op orde heeft, loopt risico's. We hebben enkele gevaren op een rijtje gezet.

 

1/1