Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Onderzoeksgidsen
Onderzoeksgidsen

Onderzoekgidsen

Deze onderzoeksgidsen bieden hulp bij het zoeken in het archief en bieden meer (achtergrond) informatie bij verschillende thema’s en de stukken die in het Gelders Archief in te zien zijn. 

Hoe zoekt u door de onderzoeksgidsen?

Door op een titel van een onderzoeksgids te klikken kunt u de inhoud van deze gids bekijken. Verder kunt u in de zoekbalk links bovenin zoeken op alle woorden die voorkomen in de onderzoeksgidsen.
 
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 

Bibliotheek

Waar vindt u de catalogus van de bibliotheek van het Gelders Archief?

De catalogus van de bibliotheek van het Gelders Archief is online te raadplegen via de website van de Bibliotheek Arnhem.

Selecteer bij 'Bibliotheken' 'Gelders Archief' om alleen door de boekencollectie van het Gelders Archief te zoeken. Noteer het plaatskenmerk dat achter Gelders Archief staat. Hiermee kunt u de boeken in de studiezaal van het Gelders Archief aan de balie aanvragen.
U kunt de boeken niet lenen en mag ze niet mee naar huis nemen.

Meer informatie over de soorten bronnen?

Lees de broncommentaren!

Sommige bronnen zijn lastig te doorzoeken en te interpreteren, daarom zijn broncommentaren verschenen. Deze naslagwerken geven meer informatie over de historische en institutionele achtergronden van de bron.
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS