Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Familie Hoek
x3161 Familie Hoek

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

3161 Familie Hoek
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis familie Hoek
3. Geschiedenis van het archief
4. Elders berustende stukken van de familie Hoek en aanverwante families
5. Verantwoording van de inventarisatie
6. Onderzoeksmogelijkheden
7. Bronverwijzing
8. Bijlage A: fragmentgenealogie Hoe(c)k c.a
N.B. Van de ongenummerde generaties van deze Nederlandse tak van een familie Huck (Hueck) uit het Duitse Sauerland zijn in het archief geen documenten aanwezig. De familienamen in kapitalen geven aan dat er sprake is van anders geheten familieleden waarop in het archief berustende documenten betrekking hebben.
9. Overige bijlagen
Inventaris
2. Stukken van persoonlijke aard
2.2. Van afzonderlijke familieleden
2.2.19. Johan Christiaan August Wilhelm Hoek (1860-1948)
* tr. 1888 Pieternella van Gilst (1863-1954)
(Fotokopieën van) registers houdende al dan niet in kleur gekalligrafeerde gedichten gemaakt en verzameld door Johan C.A.W. Hoek, als inwoner van achtereenvolgens Hellevoetsluis en Bruinisse, 1886 en 1919. Met aantekeningen en inhoudsopgave met de titels van gedichten in het niet-bewaarde register ‘eerste deel’, [ca. 1880], 1886 en 1919. 1 charterdoos, 1 deel en 2 stukken in archiefdoos
N.B. De documenten onder de inventarisnummers 44 en 45 zijn door ernstige vervilting niet meer raadpleegbaar en werden daarom door in het verleden gemaakte kopieën vervangen.

Johan C.A.W. Hoek stelde het ‘Tweede Deel’ samen in zijn tijd als commies 4de klasse van de Ambulante Recherche te Water 2de afdeling in: Bruinisse, Fort Bath, De Paal, Hansweert, Sint Margrate, Terneuzen, Tholen, Walsoorden, Wemeldinge en aan boord van de ‘Ambarawa’.

Bij de beschrijvingen van titels en schrijvers van gedichten vervaardigd/gekopieerd door Johan C.A.W. Hoek stemt het gebruik van hoofdletters, spelling en spaties tussen woorddelen overeen met de originele documenten. Bij het kopiëren werd nu en dan door de vaak varende poëzieliefhebber, als twintiger en als vijftiger, de titel van een bestaand gedicht aangepast. Na de titel van document inv.nr. 45 zijn tussen vierkante haken de aanlegplaats en datum van diens werkzaamheden vermeld. Meer dan zeventig gedichten en spreuken konden ten tijde van de voltooiïng van de inventarisatie niet in de digitaal doorzoekbare bundels van Nederlandse schrijvers worden gevonden. Het moet niet voor onmogelijk worden gehouden, dat een groot deel van de dichtteksten door genoemde zelf werd vervaardigd.
47 Verzameling portretfoto’s van Johan C.A.W. Hoek en Pieternella van Gilst te Bruinisse, 1888-[ca. 1950]
47-0019 Johan C.A.W. Hoek (Jan) en Pieternella van Gilst, ca. 1950
Erfgoedstuk
3161 Familie Hoek
Inventaris
2. Stukken van persoonlijke aard
2.2. Van afzonderlijke familieleden
2.2.19. Johan Christiaan August Wilhelm Hoek (1860-1948)
* tr. 1888 Pieternella van Gilst (1863-1954)
47 Verzameling portretfoto’s van Johan C.A.W. Hoek en Pieternella van Gilst te Bruinisse, 1888-[ca. 1950]
47-0019
Johan C.A.W. Hoek (Jan) en Pieternella van Gilst, ca. 1950
Erfgoedstuk
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Beschrijving:
Johan C.A.W. Hoek (Jan) en echtgenote Pieternella van Gilst op montagefoto van de pasfoto’s die in of kort na 1941 voor het Ausweis werden gemaakt
Datering:
ca. 1950
Vorm:
Foto (afdruk)
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Nummer:
3161 - 47-0019
Collectie:
3161 - Familie Hoek
Kenmerken
Datering:
(1768) 1813-1996 (2017)
Auteur:
S.W.M.A. den Haan
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS