Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Kaart
34-0002 Caart van de situatie tussen het Spijck, Pannerden en Candia, uyt verscheyden caarten tesamengesteldt, waarin te sien is de veranderde loop van den Boven- en Beneden Rijn en Waal bij Schenkenschans en Pannerden, den polder van Pannerden, Herwen en Aart, 's-Gravenweert en den Ossenwaart, [na 1751]
Titel:
Caart van de situatie tussen het Spijck, Pannerden en Candia, uyt verscheyden caarten tesamengesteldt, waarin te sien is de veranderde loop van den Boven- en Beneden Rijn en Waal bij Schenkenschans en Pannerden, den polder van Pannerden, Herwen en Aart, 's-Gravenweert en den Ossenwaart
Maker:
[N.N.]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
De Rijn van Schenkenschans tot Herwen en Aerdt
Datering:
[na 1751]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Kopergravure
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:21.000]
Drager:
Papier op linnen
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
30 x 70 cm op blad 42 x 78 cm
Annotatie:
Het zuidwesten boven. Schaal 1000 Rijnlandse roeden= 175 mm
Aanv. materiaal:
Hoort bij 0577 Huis Ampsen inv.nr. 34
Notabene:
Aanwinst 1947.
Signatuur:
0577 Huis Ampsen 34
Verwijzing:
Zie ook 0005 Staten van het Kwartier van Zutphen en hun Gedeputeerden 1312 en 0011 College tot Beneficiering van Nederrijn en IJssel 207 ( manuscriptkaart)