Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
2. Gewestelijk bestuur
2.3. De Staten van Nijmegen als lid van het College tot de Beneficiëring van Neder-Rijn en IJssel

Kaarten van de situatie bij de aftakkingen van de Neder-Rijn en van de stroomregulerende werken in de Waal en de IJssel, 1681-1785.
1018 De Waal en de nieuwe mond van de Neder-Rijn, 1785 1 blad
Kaart
1018 De Whaal en de Boven Whaal en den nieuwen Nederrijnmond, [1785]
Titel:
De Whaal en de Boven Whaal en den nieuwen Nederrijnmond
Maker:
[N.N.]
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
De Rijn van Schenkenschans tot Herwen en Aerdt
Datering:
[1785]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:3200]
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
30 x 47 cm op blad 38 x 54 cm
Annotatie:
Schaal 200 Rijnlandse roeden= 233 mm. Op deze schets is ook de raay tussen de B... en de Doornenburgse Toren afgebeeld. Op achterzijde: No. 6; No. 27 (beide doorgehaald); Whaal en Rijnmond
Signatuur:
0003 Staten van het Kwartier van Nijmegen en hun Gedeputeerden 1018