Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
Erfgoedstuk
1326 Kranslegging in Oosterbeek
Datering:
17 september 1946
Beschrijving:
Korte reportage van de kranslegging bij het Airborne monument in Oosterbeek in 1946, de eerste Airborne herdenking bij het monument - Beelden van het monument dat bestaat uit een bakstenen zuil met onderaan een relief; koningin Wilhelmina arriveert en neemt plaats op een podium met stoelen, zij legt een krans; Generaal Urquhart overhandigt het vaandel van de Eerste Airborne divisie aan de burgemeester van Renkum de heer J.J. Talsma; padvinders leggen bloemen; tot slot beelden van de aanwezigen als stilte in acht wordt genomen.
Vervaardiger:
Ton Schäfer
Collectie:
Bruins
Tijdsduur:
00:02:19:00
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
16mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Schäfer, T. - (Ton)
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 1326
Erfgoedstuk
201 Activiteiten Mozaiek
Datering:
ca 1976
Beschrijving:
Documentaire met gesproken commentaar over de Dienst Gemeentewerken van de Gemeente Renkum. Werkzaamheden voor diverse projecten werden met de camera gevolgd. - beelden raadhuis Renkum; projectvoorbereiding bij de dienst gemeentewerken; exterieur, interieur en omgeving winkelcentrum 'De Weerd' in Doorwerth; terreinmeting Afdeling Grondzaken; overleg door drie medewerkers; controleren gegevens op het bouwterrein; een bespreking met hoofd gemeentewerken en de wethouder; aanleg riool aan de Kasteelweg; werkzaamheden wegdek met een asfalteermachine; verkeersfrequentie meten met behulp van een verkeersteller; verkeerslichten, een kijkje in een relaiskast; overzicht rollend materieel; de kolkenzuiger in actie; Afdeling Groenverzorging; nieuwbouw bij de tennisbanen op de Waaijenberg in Doorwerth; tekenkamer en donkere kamer; een bouwvergaderingen 'op de dienst' en in de directiekeet 'op de bouw'; overzicht bouwprojecten
Vervaardiger:
medewerkers Gemeentewerken Renkum
Producent:
Dienst Gemeentewerken
Collectie:
GA Renkum
Tijdsduur:
00:31:04:00
Geluid:
Met geluid
Formaat:
Super 8mm
Auteursrechthebbende:
Gemeentewerken Renkum
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 201
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS