Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: 5118-1629-1-0004
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
Erfgoedstuk
5118-1629-1-0004 [De Grift en andere beken gelegen in de streek tussen Heerde en het klooster Hulsbergen aan de IJssel], 1628
Titel:
[De Grift en andere beken gelegen in de streek tussen Heerde en het klooster Hulsbergen aan de IJssel]
Maker:
N. van Geelkercken
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Heerde
Datering:
1628
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:15.000]
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
43 x 53 cm
Annotatie:
Het westen boven. 800 passen= 350 Gelderse roeden= 91 mm; moderne schaal naar Donkersloot- de Vrij; de wijze van schaalaanduiding is zeer ongebruikelijk voor N. van Geelkercken. Van Geelkercken was in 1628 landmeter van het Graafschap Zutphen en 's Herenbergh. Aan de rechterzijde is enige tekst afgesneden; de verklaring bij de op de kaart aangebrachte letters bij de Grift ontbreekt. De nadruk ligt op de waterlopen in dit gebied. Gemaakt in verband met de bouw van een kopermolen.
Op achterzijde: Quartier van Veluwe ca geïnteresseerden bij het leggen van een kopermolen, Sent. 24 januari 1629; Civ. Sent. boeck 1621-1630, fol. 228
Aanv. materiaal:
hoort bij 0124 Hof van Gelre en Zutphen, inv.nr. 5118, civiele processen 1629 no. 1.
Literatuur:
M. Donkersloot- de Vrij,... 196 blw 7; V.d. Wijck, Atlas Gelderse Buitenplaatsen, de Veluwe...; Tentoonstelling Nicolaes van Geelkercken..., 1972 no. 19
Signatuur:
0124 Hof van Gelre en Zutphen 5118
Bekijk archieftoegang:
Hof van Gelre en Zutphen
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS