Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Foto's
Foto
2372 Waarnemend burgemeester J.Massink (1985)., 1985
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Beschrijving:
Op 16 augustus 1985 werd Jan Massink benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Valburg. Hij stond bekend als een sociaal mens en een goed bestuurder. Zo verzette hij zich met succes tegen de herindeling van de Midden Betuwe, waarbij de gemeente Valburg zou moeten fuseren met de gemeenten Dodewaard en Heteren. Het grootste struikelblok daarbij was het afstoten van het dorp Oosterhout.

Jan Massink werd op 28 juli 1923 geboren in de Bataviastraat te Hengelo (Ov). Hij was gehuwd en kreeg drie kinderen. Massink bekleedde talloze funkties in het bestuurlijk- en maatschappelijk leven.
Op 21 januari 1988 overleed burgemeester Jan Massink te Andelst. Zijn crematie vond plaats op 26 januari 1988 te Beuningen

De foto werd gemaakt tijdens zijn afscheid in 1985 als voorzitter van het Samenwerkingsorgaan Agglomeratie Utrecht.

Foto: collectie RAN (CD-3: afscheid)

Een volledige beschrijving van zijn werk en leven wordt vermeld in het boek..........

Zie ook de codenummers V1985-1988-1 e.v.
Datering:
1985
Plaats:
Utrecht
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
4301 - 2372
Collectie:
4301 - Fotocollectie Overbetuwe
Bekijk archieftoegang: