Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Sommige afbeeldingen zijn door de auteursrechten alleen ter inzage op onze studiezaal.

Zoeken door de beeldbank: Met de zoekbalk hieronder kunt u op trefwoord zoeken door ons beeldmateriaal. Onder deze zoekbalk kunt u filters instellen, bijvoorbeeld op het soort beeldmateriaal. Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Kruisvereniging Gemeente Renkum

2841 Kruisvereniging Gemeente Renkum

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
De Kruisvereniging Gemeente Renkum is op 4 september 1973 ontstaan als gevolg van een fusie tussen de Vereniging ‘De Ziekenverpleging’, afdeling Gelderse Groene Kruis, te Oosterbeek, de Vereniging Het Wit-Gele Kruis en de Groene-Kruis afdelingen ‘Wolfheze’, ‘Doorwerth-Heveadorp’ en ‘Renkum, Heelsum en Doorwerth’. Van deze rechtsvoorgangers zijn archivalia van de Vereniging ‘Ziekenverpleging’ en van het Groene Kruis Renkum, Heelsum en Doorwerth bewaard gebleven. In 1989 werden een aantal taken van de Kruisvereniging overgedragen aan de Districtskruisvereniging Regio Arnhem. De beroepskrachten gingen tegelijkertijd in dienstverband over naar de genoemde regionale vereniging. Mede door de vermindering van de werkzaamheden van het plaatselijk bestuur werd in 1997 de Kruisvereniging Gemeente Renkum opgeheven en gingen haar onroerende goederen over in handen van de Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland, te Arnhem, welke weer de rechtsopvolger was van de Districtskruisvereniging Regio Arnhem. Het vermogen van de Renkumse kruisvereniging werd in hetzelfde jaar overgedragen aan de Stichting Steunfonds Kruiswerk Gemeente Renkum.

Kenmerken

Datering:
1973-1998
Auteur:
W.F.M. Ahoud
Categorie:
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.