Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Collectie L.P.J. Vroemen
x2867 Collectie L.P.J. Vroemen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

2867 Collectie L.P.J. Vroemen
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Geschiedenis van de archiefvormer
Inventaris
1. Archivalia en documentatie
30 Verslagen van interviews betreffende de oorlogsbewegingen van de 9e SS-Panzer Division 'Hohenstaufen' in de omgeving van Arnhem in 1944, 20e eeuw, fotokopieën.
N.B. Oorspronkelijk gemerkt RA.2.
2867 Collectie L.P.J. Vroemen
Inventaris
1. Archivalia en documentatie
30
Verslagen van interviews betreffende de oorlogsbewegingen van de 9e SS-Panzer Division 'Hohenstaufen' in de omgeving van Arnhem in 1944, 20e eeuw, fotokopieën.
N.B. Oorspronkelijk gemerkt RA.2.
Datering:
20e eeuw, fotokopieën
D30- niet genummerd. Structuur van Panzer-Brigade 1944, 3.u.4. Kav.Division 1944 uit Feldgrau 1956. Tactische tekens van het Geb.Div. d.d. Heeres 1939-45 en van het Jäg.Div.d.d. Heeres 1939-45, Pz.Div Des Deutschen Heeres, Inf.Div.d.d. Heeres. Het aanbrengen van tekens op voertuigen. Tekeningen van de voertuigen van de Duitse Wehrmacht en Panzerartillerie. De structuur van een Gren Rgt 1944;
D30-1 Tab blad. Verhaal van Harzer over de 2 Pz.Div. in en rond Arnhem op 17.9.1944. Hij leidde het 9. SS Panzer Division "Hohenstaufen". Interview met Colonel Walter Harzer 11 november 1967. Dagboek van Harzer "De strijd om Arnhem" van 17 september 1944 tot 26 september 1944. Daarnaast nog een naschrift geschreven door Harzer. Ook nog "Verhaal Arnhem Nijmwegen" uit de Ritterkreuzträger over Walter Harzer;
D30-2 Tab Blad 9Th SS Armored Division "Hohenstaufen". Interview met Model. Structuur van 9.SS.Pz.Div en meldingen en bevelen;
D30-3 Inzet van het 9. Panzer Division van juli tot november 1944. Kaart van de situatie op 30.9.44. Kaart met situatie en aanval van het 9.Pz.Div. op 1.10.44 bij Arnhem. Kaart van de ontwikkeling van de situatie van het 9.Pz.Div. op 1.10.44. Kaart en verhaal over de situatie op 2.10.44. Kaart en verhaal van de situatie van het 9.Pz.Div. op 3 en 4.10.44. Kaart en verhaal van de situatie op 8.10 tot 13.10.44. Kaart en verhaal van de situatie van het 15. Armee op 26.10.1944. Kaart en verhaal van het 9.Pz.Div. op 27.10.1944. Kaart en verhaal van het 9.Pz.Div. op 28.10. - 30.10.1944;
D30-4 Interview met Egon Skalka, SS-Sturmbannführer ( Major ) Divisionsarzt bij 9th SS-Panzer Division "Hohenstaufen" op 27 januari 1968. Het uitgebreide interview gaat over de evacuatie van Engelse gewonden in twee en een halve dag tijdens het staakt-het-vuren.
Kenmerken
Datering:
1930-2002
Auteur:
W.F.M. Ahoud, drs. J.C. Minkman, Tini Wijnstekers, Ank Valk
Thema trefwoorden:
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS