Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Sommige afbeeldingen zijn door de auteursrechten alleen ter inzage op onze studiezaal.

Zoeken door de beeldbank: Met de zoekbalk hieronder kunt u op trefwoord zoeken door ons beeldmateriaal. Onder deze zoekbalk kunt u filters instellen, bijvoorbeeld op het soort beeldmateriaal. Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Archiefvormer
Geschiedenis van de collectie
Verantwoording van de digitalisering en ontsluiting
Inventaris
Nummers 2000-2338
2048 Major C.F.H. Gough; Rapport - Gough
1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum
Inventaris
Nummers 2000-2338
2048
Major C.F.H. Gough; Rapport - Gough
Titel:
Rapport - Gough
Inhoud:
'Particulars regarding war crime at ARNHEM on september 23, 1944'.
Rapport van Major C.F.H. Gough, legernummer 31420, met bijzonderheden over gebeurtenissen op 23 september 1944, 3 pagina's. Hij beschrijft wat gebeurde sinds hij op 21 september 1944 krijgsgevangen werd gemaakt in het centrum van Arnhem. Tijdens het vervoer naar een krijgsgevangenkamp probeerden Major D.S. Munford, legernummer 134902, en Major J.A. Hibbert, legernummer 79531, te ontsnappen. Zij sprongen tijdens een oponthoud uit de vrachtwagen. Twee SS-bewakers schoten op het personeel dat achtergebleven was in het voertuig. Vier gevangenen werden direct gedood, zes raakten zwaargewond, en anderen hadden lichte verwondingen. Ondanks tegenwerking van de SS-bewakers lukte het een Nederlandse arts eerste hulp te verlenen aan de gewonden. Door tussenkomst van een Duitse Inlichtingenofficier, Oberleutnant Etter (de naam is waarschijnlijk niet goed gespeld) werd erger voorkomen, en werden de gewonden - met de belofte van Gough dat geen ontsnappingspogingen zouden worden ondernomen - naar een Duitse verbandpost gebracht. Daar bleef Gough tot de meeste hulp was verleend. Lieutenant T.V.B. McNabb, legernummer 245232, was in een slechte conditie, en Major J.A. Cotterelll, legernummer 153092, bleef gewond achter. Gough heeft de gebeurtenissen direct onder de aandacht gebracht als oorlogsmisdaad bij de Duitse autoriteiten van het krijgsgevangenkamp XIIB in Hadamar. Na vrijlating uit krijgsgevangenschap heeft de Britse officier de gebeurtenissen gemeld bij het War Office
Datering:
09-08-1945
Auteurs:
Major C.F.H. Gough

Kenmerken

Datering:
1844 - 2018
Auteur:
Geert Maassen
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal