Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Stichting Beheer Collectie Airborne Museum
x1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Archiefvormer
Geschiedenis van de collectie
Verantwoording van de digitalisering en ontsluiting
Inventaris
Nummers 321-999
Records 1 t/m 100
Records 101 t/m 200
610 3rd Battalion, The Parachute Regiment; 3rd Battalion The Parachute Regiment 1st British Airborne Division : "NOT IN VAIN" 17th-25th September 1944
1604 Stichting Beheer Collectie Airborne Museum
Inventaris
Nummers 321-999
610
3rd Battalion, The Parachute Regiment; 3rd Battalion The Parachute Regiment 1st British Airborne Division : "NOT IN VAIN" 17th-25th September 1944
Titel:
3rd Battalion The Parachute Regiment 1st British Airborne Division : "NOT IN VAIN" 17th-25th September 1944
Inhoud:
Een gebonden boekje, vervaardigd namens "the officers and men 3rd Battalion Parachute Regiment who came back", toegezonden aan de ouders van Private Sydney Carter, legernummer 4343283. Sydney nam als lid van het bataljon deel aan de Slag om Arnhem, en werd vermist ('van wie men dacht dat hij was gesneuveld'). In werkelijkheid was hij gewond en krijgsgevangen.
Op het schutblad zijn een 'Airborne wing' en twee schouder-emblemen ('Parachute') geplakt. Deze zijn afkomstig van het uniform dat de soldaat in september 1944 droeg. Inliggend is een biljet van 20 Reichsmark 'dat hem voor de operatie Market Garden als "escape money" werd uitgereikt'.
Het boekje bevat onder andere de tekst van aan Major-General Roy E. Urquhart gerichte brieven en berichten van General Dwight D. Eisenhower, Field Marshal Sir Bernard Montgomery, de Lieutenant-Generals Miles C. Dempsey, Brian G. Horrocks en Frederick A.M. Browning, 6th British Airborne Division, en de 'War Correspondent' voor de 'Combined Press'. Tevens is de tekst te vinden van een toespraak van 'Prime Minister' Winston Churchill, gehouden in het 'House of Commons' (Lagerhuis) op 28 september 1944
Datering:
1944
Auteur:
3rd Battalion, The Parachute Regiment
Geografische namen:
Records 301 t/m 400
Records 401 t/m 500
Records 501 t/m 519
Kenmerken
Datering:
1844 - 2018
Auteur:
Geert Maassen
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS