Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek met al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren. Denk hierbij aan onder andere foto’s, video’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal. Sommige afbeeldingen zijn alleen ter inzage op de studiezaal.

Voor meer zoek- en filtermogelijkheden per materiaalsoort gaat u naar: Affiches, Films en filmfragmenten, Foto's, Kaarten, Prenten, Prentbriefkaarten, Zegels.

Uw zoekacties: Prentbriefkaarten, collectie Rheden Rozendaal

1514 Prentbriefkaarten, collectie Rheden Rozendaal

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
Auteursrechten en andere rechten
Openbaarheid en citeren
Inventaris
Prentbriefkaarten
Laag Soeren, Diversen
4075 Hut van den wildstrooper R. van den Brink in de Laag-Soerensche bosschen, 1906-03-24
Erfgoedstuk
1514 Prentbriefkaarten, collectie Rheden Rozendaal
Inventaris
Prentbriefkaarten
Laag Soeren, Diversen
4075
Hut van den wildstrooper R. van den Brink in de Laag-Soerensche bosschen, 1906-03-24
Erfgoedstuk
Beschrijving:
Hut van wildstrooper
Datering:
1906-03-24
Annotatie:
Reinder van den Brink was een dorpsgenoot die als de jachtdrift hem het bloed in de aderen deed tintelen, op het eenzame Schaddeveld een plaggenhutje betrok. Stropen was zijn bestaan. Zijn domein waren de Veluwzooms bossen en heiden. In de hut stond een potkacheltje met een rookafvoer van cacaobussen. Uit een paar schietgaten bestreek hij zijn boerenkoolveldje. In 1893 had hij er reeds tien jaar gevangenisstraf in Leeuwarden opzitten wegens een moordaanslag op de Soerense veldwachter.Toch vatte hij zijn wilde, woeste leven weer op. Het liep slecht af met Reinder. Toen hij op een avond (1904) te Dieren diep in het glaasje had gekeken en hij in de donkere nacht naar zijn hutje terugkeerde, werd er van grote afstand met hagel op hem geschoten. De volgende morgen vond men hem dood langs de weg liggen. De dader werd niet gevonden
Nummer:
1514 - 4075
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Geografische namen:

Kenmerken

Datering:
1744 - 2000
Categorie: