Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Onderzoeksgidsen

Onderzoeksgidsen

Onderzoekgidsen

Deze onderzoeksgidsen bieden hulp bij het zoeken in het archief en bieden meer (achtergrond) informatie bij verschillende thema’s en de stukken die in het Gelders Archief in te zien zijn. 

Hoe zoekt u door de onderzoeksgidsen?

Door op een titel van een onderzoeksgids te klikken kunt u de inhoud van deze gids bekijken. Verder kunt u in de zoekbalk links bovenin zoeken op alle woorden die voorkomen in de onderzoeksgidsen.
 
beacon
 
 

Testamenten

Hoe vindt u een testament?

Notariële archieven

Testamenten zoekt u in de notariële archieven. Hier vindt u de: Notariële Archieven 1811-1925. Voor meer informatie over de Notariële archieven raadpleegt u de onderzoeksgids Notariële Archieven.

Om een testament te vinden heeft u de naam van de notaris nodig. Als u een testament zoekt en de naam van de notaris niet weet, kunt u daar toch achter komen door het raadplegen van: het centraal testamentenregister of via het Centrum voor Familiegeschiedenis. U moet dan wel het geboortejaar van de overledene weten. Het overlijden moet tussen 1890–1973 hebben plaatsgevonden.

Via de Memories van Successie kunt ook de naam van de notaris en de datum van het testament vinden.

Welke testamenten liggen in het Gelders Archief?

U vindt in de notariële archieven testamenten tot en met 1915, testamenten van na 1915 worden bewaard bij Doc-Direct in Winschoten.

Meer weten over testamenten?

Op Wikipedia leest u meer over de testamenten in het algemeen.