Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Onderzoeksgidsen

Onderzoeksgidsen

Onderzoekgidsen

Deze onderzoeksgidsen bieden hulp bij het zoeken in het archief en bieden meer (achtergrond) informatie bij verschillende thema’s en de stukken die in het Gelders Archief in te zien zijn. 

Hoe zoekt u door de onderzoeksgidsen?

Door op een titel van een onderzoeksgids te klikken kunt u de inhoud van deze gids bekijken. Verder kunt u in de zoekbalk links bovenin zoeken op alle woorden die voorkomen in de onderzoeksgidsen.
 
beacon
 
 

Stemrecht

Wat vindt u in het overzicht van stemgerechtigde inwoners Arnhem (1813)?

Het is een lijst van de inwoners van de stad Arnhem die stemgerechtigd waren voor de kantonnale vergadering van 1813. De officiële benaming is ‘Régistre Civique de la commune d'Arnhem’. Voor– en achternaam en de desbetreffende straat waar de persoon woonde, staat geregistreerd. De beschrijvingen van de personen verwijzen naar inventarisnummer 1239 van toegang 2000, Oud Archief Arnhem.

Hoe zoekt u door de stemgerechtigde inwoners Arnhem (1813)?

De stemgerechtigde inwoners van Arnhem in het jaar 1813 zijn direct te doorzoeken via de zoekbalk bovenin uw scherm. U doorzoekt deze gegevens als volgt:
  • Voer de naam in van de persoon die u zoekt en klik op ‘zoeken’
  • Klik vervolgens bij de zoekresultaten op ‘personen’
  • Selecteer vervolgens bij ‘uitgebreid zoeken’ als bron ‘persoon’. En klik nogmaals op ‘zoeken’
  • Als u een treffer aanklikt, ziet u op welke bladzijde van de originele lijst in inventarisnummer 1239 van toegang 2000 (Oud Archief Arnhem) deze persoon staat vermeld
De originele ‘Régistre Civique de la commune d’Arnhem’ (toegang 2000, inv. nr. 1239) kunt u aanvragen en inzien in de studiezaal van het Gelders Archief.