Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Overzichtskaart van de afwatering van het gebied van de Exon...

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
2. Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen
2.08. Uitvoering van de taak
2.08.3. Zorg voor de Grebbedijk en de waterlozing naar de Rijn en de Eem via de heulen bij de Rode Haan in de Slaperdijk tezamen met de andere Collegiën der Exonererende Landen na 1714
2.08.3.1. Zorg voor de waterlozing naar de Rijn en de Eem na 1714

Stukken betreffende de zorg voor de waterlozing door de heulen in de Slaperdijk bij de Rode Haan naar de Eem bij Amersfoort, gezamenlijk met de andere colleges der Exonererende Landen, de conflicten daarover met het Heemraadschap van de Rivier de Eem en het College van de Slaperdijk en de pogingen om tot de aanleg van een afwateringskanaal door de Vallei en de oprichting van een waterschap voor de hele Vallei te komen, 1802 – 1925.
Kaart
221 Overzichtskaart van de afwatering van het gebied van de Exonererende landen vanaf de Rijn tussen Rhenen en Wageningen tot de Slaperdijk, [ca. 1855]
Titel:
Overzichtskaart van de afwatering van het gebied van de Exonererende landen vanaf de Rijn tussen Rhenen en Wageningen tot de Slaperdijk
Maker:
[N.N]
Auteursrechthebbende:
Auteursrechtenvrij
Uitleg auteursrechten:
Zie voor auteursrechten de website van het Gelders Archief
Plaats:
Renswoude; Rhenen; Veenendaal; Ede; Wageningen
Periode:
[ca. 1855]
Datering:
[ca. 1855]
Techniek:
manuscript gekleurd
Math. gegevens:
1:29.880
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
39 x 60,5 cm
Annotatie:
Noorden links. Met ingetekend de nieuw te graven Grift om Veenendaal en hoogtecijfers. Behoort waarschijnlijk bij het plan voor oprichting van een waterschap voor de Gelderse Vallei van 1854
Signatuur:
1960 Dijkstoel der Rhenensche Nude en Achterbergsche Hooijlanden 221
voorwaarden:
Toestand: Goed; bijzonderheden: Terugontvangen van Het Utrechts Archief in 1999, lijstnr. 20. De kaart was in 1951 op het Rijksarchief in Utrecht gelicht uit de archieven van het Waterschap Heiligenbergerbeek.
Geconserveerd door Restauratie-atelier Helmond in 1999/2000
Categorie:
overzichtskaart