Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: [Het kasteel Middachten : met ontwerp voor een buiten de slo...

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
1. 1331-1844
N.B. Inventaris van P.N. van Doorninck, 1897.
1.14. Kaarten en tekeningen
Kaart
598 [Het kasteel Middachten : met ontwerp voor een buiten de slotgracht gelegen plein voor de poort van de voorburcht], 1652
Titel:
[Het kasteel Middachten : met ontwerp voor een buiten de slotgracht gelegen plein voor de poort van de voorburcht]
Maker:
N. Ritz van Geelkerck[en]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiƫren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciƫle doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Rheden ; Dieren
Datering:
1652
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Zonder schaal]
Vorm:
1 tekening
Afmeting:
30 x 32 cm
Annotatie:
Kasteel Middachten is hier in vogelvlucht perspectief afgebeeld. N. van Geelkercken signeert dit ontwerp voluit met N. Ritz van Geelkerck. Zie voor de wijze waarop Nicolaes van Geelkercken signeert: R.C.M. Wientjes, Een heerlijkheid in de bocht. Kaartboek van de polder Meinerswijk, Zwolle 1995, blz. 17
Literatuur:
V.d Wijck, Atlas Gelderse buitenplaatsen, De Veluwe...; Tentoonstelling Nicolaes van Geelkercken..., 1972 no. 16
Signatuur:
0522 Huis Middachten 598