Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: [Kaart van de IJssel tussen Wilp en Deventer], ca.1550-1570

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Tweede afdeeling. Onderdeelen van het domeinbeheer (uitgezonderd rekeningen en bijlagen)
C. Beheer van de rivieren
N.B. De groote stroomen behoorden tot het landsheerlijk domein. Op dit feit berustte de tolheffing en voorts ook het recht op middenin de rivieren opkomende zandplaten. Een afzonderlijk rentambt is voor dit domein uiteraard nooit ingesteld, doch de bemoeienissen van de Rekenkamer zelve met verschillende desbetreffende aangelegenheden geven er aanleiding toe, een aantal stukken, die op de rivieren betrekking hebben, in een afzonderlijke afdeeling van den inventaris te vereenigen. De stukken betreffende de tolheffing zal men in een andere afdeeling vinden, waar ook o. m. beschreven zijn die betreffende de lijnpaden, waarvan het onderhoud aan de tolheffing ten goede kwam. Ten behoeve van de tolheffing had de Rekenkamer belang bij de bevaarbaarheid der rivieren, doch vóór ongeveer het midden der 17de eeuw werd aan de zorg daarvoor weinig aandacht besteed. Integendeel stond de aanwinning van land uit de bovengenoemde zandplaten of middelzanden met behulp van kribben zoozeer op den voorgrond, dat de bevaarbaarheid der rivieren weleens ernstig werd geschaad.
670a Stukken betreffende geschillen met Overijssel en met name Deventer over de rechten op en de hoogheid over de IJssel en het klooster Ter Hunnepe, meest afschriften uit de 16e eeuw, 1443-1641. 1 band
N.B. Geschonken door A.P.R.C. Baron van der Borch van Verwolde in 2002. Het is niet bekend bij welke gelegenheid de verzameling is samengesteld. De band is van ca. 1800.
Kaart
670a [Kaart van de IJssel tussen Wilp en Deventer], ca.1550-1570
Titel:
[Kaart van de IJssel tussen Wilp en Deventer]
Maker:
[N.N]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Datering:
ca.1550-1570
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[geen schaal vermeld]
Vorm:
1 kaart in een band
Afmeting:
36 x 35 cm
Annotatie:
N.B. Geschonken door A.P.R.C. Baron van der Borch van Verwolde in 2002. Het is niet bekend bij welke gelegenheid de verzameling is samengesteld. De band is van ca. 1800. Het watermerk van de kaart is N/Frans/Z.Nederlands ca. 1550-1570
Aanv. materiaal:
Stukken betreffende geschillen met Overijssel en met name Deventer over de rechten op en de hoogheid over de IJssel en het klooster Ter Hunnepe, meest afschriften uit de 16e eeuw, 1443-1641, 0012-670a
Signatuur:
0012 Gelderse Rekenkamer 670a
Ga naar dit stuk: