Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Figuratieve kaart van het oostelijk gedeelte der havezathe H...

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Tweede afdeeling. Onderdeelen van het domeinbeheer (uitgezonderd rekeningen en bijlagen)
E. Subalterne rentambten
XIII. Rentambt Veluwe
N.B. Dit rentambt omvatte alle domeinen op de Veluwe en in Veluwezoom voor zoover het beheer daarvan niet tot bijzondere rentambten of tot dat van den landrentmeester-generaal was gebracht. De laatstgenoemde beheerde verschillende gebouwen te Arnhem. Het rentambt Hattem en het z.g. korenambt van Veluwe zijn resp. in 1548 en 1549 bij dit rentambt gevoegd. In 1550 is een gedeelte van het beheer van den boschmeester er aan toegevoegd. Van 1550-1557 is het keurambt er mee vereenigd geweest. De Batenburgsche pandgoederen op de Veluwe behoorden er toe tot 1558, toen ze aan de pandhouders zijn teruggegeven. Na de lossing in 1683 is er een afzonderlijk rentambt van gemaakt, dat evenwel sinds 1701 door de rentmeesters van Veluwe is beheerd. Voor tynsen en erfpachten is een afzonderlijke afdeeling ingericht, omdat het beheer daarvan een bijzonder en zeer omvangrijk gedeelte van de taak van den rentmeester vormde. Over de domeinen onder dit rentambt raadplege men voorts de rapporten onder nos. 280 en 281.
Algemeen

Ingekomen (en enkele uitgegane) stukken. Brieven van de rentmeesters en anderen, met bijlagen, 1563-1794.
1269 1766-1794 1 pak
N.B. Bij den brief d.d. 1790 (vóór Nov. 26) een kaartje.
Kaart
1269 Figuratieve kaart van het oostelijk gedeelte der havezathe Heukelum in het Quartier van Veluwe...toebehorende...G.W. Baron van Balveren...met een gedeelte van de daar agter gelegen heijde behoorende tot de domeijnen der Provincie van Gelderland, [vóór 26] november 1790
Titel:
Figuratieve kaart van het oostelijk gedeelte der havezathe Heukelum in het Quartier van Veluwe...toebehorende...G.W. Baron van Balveren...met een gedeelte van de daar agter gelegen heijde behoorende tot de domeijnen der Provincie van Gelderland
Maker:
C. Meulen
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Bennekom
Datering:
[vóór 26] november 1790
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:5800]
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
38 x 24 cm op blad 43 x 28 cm
Annotatie:
Het zuidoosten boven. Schaal 100 Gelderse roeden= 65 mm; moderne schaal naar Deys. Met renvoy
Aanv. materiaal:
Hoort bij een verzoekschrift van de heer van Balveren aan de Rekenkamer van 26 november 1790 in 0012 Gelderse Rekenkamer inv.nr. 1269
Signatuur:
0012 Gelderse Rekenkamer 1269