Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Bemmel
Kernplaatsen

Kernplaatsen

Bij de kernplaatsen is historische achtergrondinformatie te vinden over plaatsen uit de provincie Gelderland en, indien van toepassing, welke genealogische bronnen over deze plaats beschikbaar zijn. 

Hoe zoekt u door de kernplaatsen?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
 
beacon
 
 
Kernplaats
Bemmel
Kernplaats:
Bemmel
Beschrijving:
Kerkdorp in Overbetuwe.
De Nederduits-gereformeerden vormden de kerkgemeente Bemmel. Vóór 1706 was deze gecombineerd met die van Ressen-en-Doornik.

De Rooms-katholieke gemeente Bemmel werd opgericht in 1796. Tot het verzorgingsgebied behoorden ook Ressen en Doornik. Vóór die tijd hoorden de katholieken tot de statie te Hulhuizen-Doornenburg-Gendt óf tot de statie Huissen (De Vicarie).
Inwoners van Haalderen hoorden onder Hulhuizen.

Burgerlijke overheid:
De burgerlijke gemeente bestond uit het dorp Bemmel met de omringende buurtschappen Bergerden, Heuvel, Houtakker, Baal, Haalderen en de Buitendijkse (Bemmelse) waarden.

Overige:
Joodse inwoners van Bemmel worden genoemd in: N.A. HAMERS, Een Nijmeegs besnijdenisregistertje, 1782-1816 (in: Gens Nostra 26, 1971: 416-425). Een kopie van dit artikel is onder nummer 1230.1 toegevoegd aan de serie DTB-kopieën.

Naamlijsten DTB: Bemmel, Huissen Vicarie (RK), Hulhuizen (RK)
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal