Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Accuproeven voor trolleybussen
100-0001 Accuproeven voor trolleybussen
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Films
Film
100-0001 Accuproeven voor trolleybussen
Datering:
1973
Beschrijving:
Proeven met accu's met groot vermogen in een trolleybus uit de jaren 50 door KEMA op het terrein van het Gemeente Vervoer Arnhem (remise) aan de Westervoortsedijk. Beelden van accu's met regelapparatuur. Trolleybus 116 op terrein GVA Westervoortsedijk, voor de remise, met close-ups van trolleyschoenen c.q. trolleyboomgeleiders die van en aan de bedrading gaan. Pratende mannen. Heen en weer rijden voor de remise waarbij de bomen van de leiding getrokken worden. Deze proeven worden gade geslagen door een aantal mensen, o.a. ir. Th.A. Aussems (direkteur GVA) en een groepje mensen dat toekijkt bij het heen en weer rijden van de trolley. Hierbij worden de bomen (stroomstangen) resp. tegen de bovenleiding gedrukt en er weer af gehaald door 2 mensen staand achterop de bus.
Vervaardiger:
Moerdijk, M.C.W.
Collectie:
GA Arnhem
Tijdsduur:
00:03:13:00
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
16mm
Vorm:
Film
Auteursrechthebbende:
Gelders Archief
Uitleg auteursrechten:
De auteursrechthebbende doet afstand van zijn/haar auteursrechten. U mag het werk zonder toestemming kopiƫren, distribueren, vertonen, opvoeren, van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciƫle doeleinden. CC0 1.0 licentieDisclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], CC0 1.0 licentie.
Nummer:
4008 - 100-0001
Ga naar dit stuk:
Geografische namen:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal