Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
5 fragmenten
Film
208-01 De Heveafabriek
Datering:
1946-1947
Beschrijving:
Film met beelden in en om Heveadorp in de periode 1946-1947. Ir. M.J. Nix filmt zijn woonplaats en zijn werkplek. Getoond wordt de oorlogsschade aan gebouwen en aan de rubberfabriek, de Hevea Rubber Fabrieken. De wederopbouw is gestart en er worden herstelwerkzaamheden getoond. De film eindigt met een impressie van werkzaamheden in een laboratorium.
Vervaardiger:
M.J. Nix
Collectie:
GA Renkum
Tijdsduur:
00:04:25
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
16mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Nix, M.J.
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 208-01
Geografische namen:
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
29 fragmenten
Film
610 Fietstocht NAPB met dames
Datering:
1942-06
Beschrijving:
Film met beelden van een fietstocht van de afdeling Arnhem van de Nederlandse Aannemers- en Patroonsbond (NAPB) rond Arnhem en de zuidelijke Veluwe in juni 1942. Een vijfentwintigtal dames en heren verzamelt zich met fiets bij de voortuin van het woonhuis van twee van de deelnemers in een straat in Arnhem. Het is een regenachtige dag. Vanaf het verzamelpunt start een fietstocht langs een aantal bekende pleisterplaatsen in en om Arnhem en op de stuwwal aan de zuidkant van de Veluwe. Via de Kattenberg gaat het naar De Leeren Doedel aan de Amsterdamseweg in Oosterbeek. Blijkbaar wordt binnen gepauzeerd. Van daar gaat het naar Wolfheze. Vanaf Hotel Wolfheze volgt een boswandeling. Door het bos gaat het op de fiets verder naar Hotel De Duno op de stuwwal te Doorwerth. Hier lijkt het weer op te klaren. Iedereen zit op het terras naast elkaar om te genieten van het uitzicht over Rijn en Betuwe. Het gezelschap wordt uitvoerig in beeld gebracht, met close-ups van een groot deel van de deelnemers. Onder anderen schenken de dames schenken thee in met de theepotten die onder theemutsen op tafel staan. De heren blijven zitten. Op weg terug naar Arnhem zijn er beelden van een klimpartij van enkele dames en heren op een boomstam. De laatste pauze is op het terras van de Rotonde in Musis Sacrum. De film eindigt met beelden van een afsluitende toespraak.
Vervaardiger:
Piet Burgers
Collectie:
Burgers - De Kinkelder
Tijdsduur:
0:15:49
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
Dubbel/normaal 8mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Burgers, P. - (Piet)
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 610
Thema trefwoorden: