Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Beeldbank
Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
609 Fietstocht NAPB
 
 
Erfgoedstuk
40 fragmenten
Film
609 Fietstocht NAPB
Datering:
ca. 1939-1941
Beschrijving:
Film met beelden van een fietstocht van de Nederlandse Aannemers- en Patroonsbond (NAPB) over de Veluwezoom, ca. 1940-1944. Een vijftiental heren verzamelt zich met fiets bij de ingang van Park Sonsbeek aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Daar start een fietstocht langs een groot aantal bekende pleisterplaatsen aan de oostkant van de Veluwe. Al in Arnhem wordt gestopt bij de Stenen Tafel en bij Valkenhuizen. Via ANWB-paddestoel nr. 356 gaat het vervolgens naar de volgende stops bij de Imbosch, bij Coldenhove in Eerbeek en bij Hotel Laag Soeren aan de Harderwijkerweg in Laag-Soeren. Via de Hagenausche bossen ten westen van Dieren en Ellecom gaat het vervolgens naar de Carolinahoeve in De Steeg. De tocht eindigt bij Hotel De Roskam aan de Arnhemsestraatweg 62 te Rheden. Daar bevinden zich ook een aantal deels oudere heren die niet aan de fietstocht hebben meegedaan. Vooral de pauzes komen in beeld. Bij de Imbosch zit men op de grond en wordt een lunchpakket gebruikt, maar tijdens de overige stops wordt gezeten, gerookt, drank besteld en gedronken. Aan het eind van de dag worden op het terras van Hotel De Roskam pannenkoeken gegeten. De film eindigt met zwaaiende mannen die langsrijden op de fiets en in een open rijtuig.
Vervaardiger:
J. de Kinkelder
Collectie:
Burgers - De Kinkelder
Tijdsduur:
0:15:29
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
Dubbel/normaal 8mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Kinkelder, J. de
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 609
Thema trefwoorden:
 
 
 
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS