Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Korenmarkt, 1893

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Foto
6433 Korenmarkt, 1893
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Beschrijving:
Op deze foto uit 1893, met op de voorgrond de familie van Lambert Reijers, zien we helemaal links nog een gedeelte van de overdekte graangalerij. Op de achtergrond zien we het Café-Billard van de heer J. Zalmstra. Op no. 24 zien we de Scheersalon van Leo Fiet, die hier van 1893 tot 1934 was gevestigd. Voor hem zat hier van 1881 tot 1893 de koper- en blikslager W.J.b. Broekhuijsen sr.
Pas in 1948 is het pand weer woonhuis geworden en woonde de familie Hollander hier tot 1958. Naast de Scheersalon zat de heer Th. Willemsen van 1891 tot 1916 met een Schoenmakerij. Op de hoek van de Pauwstraat en de Korenmarkt was het logement en koffiehuis De Korenbloem van J.S. Kox gevestigd, dat hij hier in 1884 al runde.
Foto geschonken door Antoine Bosch
Datering:
1893
Vorm:
Foto (afdruk)
Fotograaf:
onbekend
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Nummer:
1501-04 - 6433
Collectie:
1501-04 - Fotocollectie voormalig gemeentearchief Arnhem
Geografische namen: