Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Arnhem Bakkerstraat, 1927-05-10

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Prentbriefkaarten
1 - 1000
Prentbriefkaart
131 Arnhem Bakkerstraat, 1927-05-10
Beschrijving:
Links sedert 1909 de drogisterij van Scholten. Ernaast was tot 1935 de boek- en kantoorhandel van Simons. In het grote huis op nr. 4 had Mr. H.M. Wolff meer dan 50 jaar zijn commissie- en effectenhandel (tot 1942. Rechts op de hoek van de Vijzelstraat was tot 1919 de herenmodezaak van J.C. van Heuvel, daarna een sigarenwinkel: Toebackslijterij de Hollantse Damper. Na 1923 schoenen en huishoudelijke artikelen. Het café Central-National is nu alleen nog aan de Bakkerstraat. De Gemeentespaarbank heeft haar pand verlaten in 1964. Op de andere hoek van de Papegaaigang maakte apotheker Menthen (1913-1942) zijn drankjes klaar. Het grote gebouw van de Algemene Bank Nederland, voordien Ned. Handel Maatschappij en Geldersche Credietvereniging, werd in 1921 opgetrokken
Datering:
1927-05-10
Fotograaf:
Onbekend
Uitgever:
Weenenk & Snel, Den Haag
Annotatie:
Gelegen in het winkelcentrum van Arnhem
Hoogte:
14
Breedte:
9
Nummer:
1500 - 131
Auteursrechthebbende:
Weenenk & Snel, W.R. - (Wilhelm Reinier)
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Geografische namen: