Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Caart van een stuk Heide veld : gelegen agter de Bauwerij, [vóór 1797]

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
2. Zakelijk gedeelte
2.02. Rheden
2.02.2. Rhederoord
N.B. Door Willem Everwijn en zijn vrouw Johanna Kelffken werden in het einde der zeventiende eeuw zeer veel stukken grond aangekocht, die vererfden op Nalida Everwijn, hun dochter, die gehuwd was met Hendrik Brantsen. Na dode van Hendrik Brantsen kwam bij magescheid tussen zijn kinderen een gedeelte der Rhedense bezittingen aan Willem Reinier Brantsen (1701-1789). Hij was het, die omstreeks 1745 op zijn bezittingen een huis liet bouwen (op Stickhuysen, op de Stickenberg, aan de de Middachter Steeg) dat de naam Rhederoord ontving. Toen hij in 1789 ongehuwd overleed, vererfde het op Derk Willem Abraham Brantsen en diens vrouw Gerharda Abigael Agatha Brantsen, kinderen van twee broeders van de erflater. In 1819 kwam het huis aan hun dochter Wilhelmina Nalida Reiniera Brantsen (overleden 1829) die het huis naliet aan haar neefje Jacob Pieter Johan Theodoor Brantsen. Na zijn dood in 1881 kwam het aan zijn neef Jhr. Theodoor Leopold Brantsen. Deze verkocht het goed Rhederoord in 1911 aan N.J.H. van Hasselt, die het archief Rhederoord schonk aan het Rijksarchief in Gelderland. Voor de herkomst van andere stukken betreffende dit en andere goederen onder Rheden zie men de inleiding.
Kaart
456 Caart van een stuk Heide veld : gelegen agter de Bauwerij, [vóór 1797]
Titel:
Caart van een stuk Heide veld : gelegen agter de Bauwerij
Beschrijving:
Kaart van een park achter de Kluis gelegen
Maker:
J.G. Berger
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Auteursrechthebbende:
Berger, J.G. - (Johann Godefriet)
Plaats:
Rheden-Rhederoord- Rhederbos
Datering:
[vóór 1797]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:700]
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
105 x 59 cm op blad 107 x 59 cm
Annotatie:
Het noordwesten boven. 15 Rijnlandse roeden= 80 mm
Literatuur:
V.d Wijck, Atlas Gelderse buitenplaatsen, De Veluwe…
Signatuur:
0452 Familie Brantsen 456