Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Meinaarswijk en Driel : gehoorende tot de mairie Heteren, [1812]

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
15.2. Prefectuur van het Departement van de Boven-IJssel, 1812-1813
15.2.3. Bevolking en grondgebied
15.2.3.2. Grondgebied
N.B. Onderscheid moet gemaakt worden tussen zuivere grensgeschillen en grensgeschillen in verband met de heffing van de grondbelasting (rubriek 2.7.212.4.). Zie voor stukken over de kadastrale opmetingen m.b.t. de grensbepaling van gemeenten rubriek 2.7.212.6.

Brief van de maire van Heteren met verzoek om wijziging van de grens met de gemeente Huissen en om opheffing daardoor van de geïsoleerde ligging van de polder Meinerswijk (gemeente Heteren). Met een schetskaart en minuut van antwoord, 1812, 1813.
Kaart
4719 Meinaarswijk en Driel : gehoorende tot de mairie Heteren, [1812]
Titel:
Meinaarswijk en Driel : gehoorende tot de mairie Heteren
Beschrijving:
Schetskaart van de polder Meinerswijk
Maker:
[J. Glover]
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Overbetuwe - Elst (+ Elden, Meinerswijk)
Datering:
[1812]
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift, gekleurd
Math. gegevens:
[Geen schaal vermeld]
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
25 x 44 cm
Annotatie:
Schetskaart van de geisoleerde ligging van de polder en de door de gemeente van Heteren voorgestelde grenswijziging met de gemeente Huissen
Literatuur:
Literatuur + afbeelding: R.C.M. Wientjes, Een heerlijkheid in de bocht. Kaartboek van de polder Meinerswijk...blz. 22-23, 52, die de kaart aan J. Glover toeschrijft
Signatuur:
0016 Bataafs-Frans archief 4719