Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Plan dienende tot aanwijsing der plaatsen alwaer de wit geve...

Beeldbank

Beeldbank

De beeldbank is een verzamelplek waar u al ons gedigitaliseerd beeldmateriaal dat wij online mogen publiceren kunt vinden. Denk hierbij aan onder andere foto’s, prenten, kaarten, affiches, ansichtkaarten en zegels. 

Hoe zoekt u door de beeldbank?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Zoekt u naar een specifieke materiaalsoort?

Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekresultaat filteren op het soort beeldmateriaal.
De diverse materiaalsoorten hebben ook een eigen zoekingang. Als u die gebruikt, heeft u meer specifieke zoekmogelijkheden. De volgende zoekingangen kunt u gebruiken:
 
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Tweede afdeeling. Onderdeelen van het domeinbeheer (uitgezonderd rekeningen en bijlagen)
E. Subalterne rentambten
XIII. Rentambt Veluwe
N.B. Dit rentambt omvatte alle domeinen op de Veluwe en in Veluwezoom voor zoover het beheer daarvan niet tot bijzondere rentambten of tot dat van den landrentmeester-generaal was gebracht. De laatstgenoemde beheerde verschillende gebouwen te Arnhem. Het rentambt Hattem en het z.g. korenambt van Veluwe zijn resp. in 1548 en 1549 bij dit rentambt gevoegd. In 1550 is een gedeelte van het beheer van den boschmeester er aan toegevoegd. Van 1550-1557 is het keurambt er mee vereenigd geweest. De Batenburgsche pandgoederen op de Veluwe behoorden er toe tot 1558, toen ze aan de pandhouders zijn teruggegeven. Na de lossing in 1683 is er een afzonderlijk rentambt van gemaakt, dat evenwel sinds 1701 door de rentmeesters van Veluwe is beheerd. Voor tynsen en erfpachten is een afzonderlijke afdeeling ingericht, omdat het beheer daarvan een bijzonder en zeer omvangrijk gedeelte van de taak van den rentmeester vormde. Over de domeinen onder dit rentambt raadplege men voorts de rapporten onder nos. 280 en 281.
Verschillende domeinen
Kaart
1415-0004 Plan dienende tot aanwijsing der plaatsen alwaer de wit geverfde paall door of namens den borgermeester R.W. Pabst als heer van Wolfswaarde zijn geset en hoedanig de selve zijn gesitueert ten opsigte van de Mannes weerden..., 31 mei 1775
Titel:
Plan dienende tot aanwijsing der plaatsen alwaer de wit geverfde paall door of namens den borgermeester R.W. Pabst als heer van Wolfswaarde zijn geset en hoedanig de selve zijn gesitueert ten opsigte van de Mannes weerden...
Maker:
M. Beyerinck
Uitleg auteursrechten:
Op dit werk rusten geen auteursrechten meer. U mag het werk zonder toestemming kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, wijzigen of van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden. Public Domain Mark 1.0 licentie Disclaimer

Het Gelders Archief stelt een bronvermelding op prijs: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], Public Domain Mark 1.0 licentie.
Plaats:
Wageningen; de Rijn beneden Wageningen
Datering:
31 mei 1775
Plaats van uitgave:
[Z.pl]
Techniek:
Handschrift
Math. gegevens:
[Schaal ca. 1:1800]
Vorm:
1 kaart
Afmeting:
34 x 38 cm op blad 37 x 48 cm
Annotatie:
Het zuiden boven. 50 Rijnlandse roeden= 104 mm. Betreft de grensscheiding tussen de Manuswaard in bezit van de heer van Wolfswaard en het perceel genaamd Het Staartje van de heer van Balveren.
Literatuur:
Deys, De Gelderse Vallei...575.
Signatuur:
0012 Gelderse Rekenkamer 1415
Bekijk archieftoegang: