Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

2171 Collectie Boeree

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
01. Auteursrechten en andere rechten
02. Openbaarheid en citeren
03. Th.A. Boeree
04. Militaire loopbaan
05. Historicus met schrijfmachine
06. De Slag om Arnhem: de feiten en een mythe
07. "Geen puzzles meer..."
08. Het verzet op de Veluwe
09. De collectie Boeree
10. Belangrijkste publikaties van Boeree over de slag om Arnhem
11. Bijlage: Publikaties van anderen, door Boeree verzameld en van aantekeningen voorzien
N.B. De boeken bevinden zich in de bibliotheek van het Gelders Archief.
Inventaris
1. De Slag om Arnhem
1.3. De Duitsers
23 "The mystery of the 9th SS Panzer Division (the Hohenstaufen Division) in the Battle of Arnhem". Met bijlagen, krtn, (z.j.). 91 genummerde bladen
N.B. Dit is een uitgewerkte (Engelse) versie van Boeree's artikel Het mysterie van de Hohenstaufen Divisie m de Slag bij Arnhem (in: Ons Leger, 1956).
i
2171 Collectie Boeree
Inventaris
1. De Slag om Arnhem
1.3. De Duitsers
23
"The mystery of the 9th SS Panzer Division (the Hohenstaufen Division) in the Battle of Arnhem". Met bijlagen, krtn, (z.j.). 91 genummerde bladen
N.B. Dit is een uitgewerkte (Engelse) versie van Boeree's artikel Het mysterie van de Hohenstaufen Divisie m de Slag bij Arnhem (in: Ons Leger, 1956).
Omvang:
genummerde bladen

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga
24 Verzamelband, waarin getypte afschriften van:
a. "Gefechtsbericht des SS Pz. Gren. Ausb. u. Ers. Btl. 16 über die Kämpfe gegen die 1. brit. Fallsch. Jager Division in der Zeit von 17. 9-7. 10, 1944 im Raume Arnheim". Dit rapport, gewoonlijk aangeduid als het "Rapport- Krafft" (naar de commandant van het bataljon, SS-Sturmbannführer Sepp Krafft), werd in Duitsland buitgemaakt door een Britse officier, die het schonk aan brigade-generaal Hackett. Deze leende het uit aan Boeree, die het overtypte. Een Engelse vertaling is te vinden in het boek van G.S. Chatterton, The wings of Pegasus (Londen, 1962).
b. Fragmenten uit het dagboek van Oberst F.W. Fullriede, 3 januari 1944-17 januari 1945. Met, ingeplakt, enige correspondentie hierover.
c. "Vragen en antwoorden door generaal Bittrich". Met enige bijlagen en, ingeplakt, correspondentie hierover of naar aanleiding hiervan, 1953. Via een relatie bij het Amerikaanse bureau voor krijgsgeschiedenis in Karlsruhe was Boeree in 1953 in de gelegenheid een vragenlijst voor te leggen aan SS-Obergruppenführer Wilhelm Bittrich, voormalig commandant van II. SS-Panzerkorps, die juist uit Franse krijgsgevangenschap was ontslagen. Vergelijk met inv.nr. 59 (waarin de vragen en antwoorden ook zijn opgenomen) en 33a ("An interview with General Willi Bittrich").
d. "Bemerkungen Rauters" (24 augustus 1948). Met potlood geschreven aantekeningen van de ter dood veroordeelde Höhere SS- und Polizeiführer Hanns Albin Rauter, die in de gevangenis van Scheveningen de voltrekking van zijn vonnis afwachtte. Het document is geschreven op twee blocnote-vellen. i

Kenmerken

Datering:
1944-1967
Auteur:
P.R.A. van Iddekinge
Thema trefwoorden:
Categorie:
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal