Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1

2072 St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Aanwijzingen voor het gebruik
2. Geschiedenis van de archiefvormer
3. Het archief
4. Literatuur
5. Bijlagen
Inventaris
2. Beheer der financiën en goederen
2.4. Stukken betreffende renten, tijnsen, schulden etc.
890 Akte van overdracht door Johan en Derick van Eyll en Johan Mangelman aan de vicarissen van de Oude Kerk een rente van 4 oude schilden 's jaars, gaande uit het huis en erf van de Broederschap en uit een hof buiten de Velperpoort, als vermeld in de akte van 1457 september 16 (inv.no. 841; reg.no. 240), 1476. 1 charter
N.B. Zie reg.no. 272.
272 Henrick Bierwisch en Gerit van Aller, schepenen te Arnhem, oorkonden dat Johan en Derick van Eyll, gebroeders, en Johan Mangelman hebben overgedragen aan heer Peter van Wetten en heer Derick van Aken, priesters, vicarissen in de Oude Kerk, ten behoeve van de gezamenlijke vicarissen aldaar, een rente van 4 oude schilden 's jaars, gaande uit het huis en erf van wijlen Peter van Ruynen (thans van Evert van Uchelen Droighscherre) en dat van de Broederschap (vroeger van Aernt die Monnick), grenzend aan het land van Henrick van der Borch, en uit een hof buiten de Velperpoort, gelegen tussen het goed van Henrick van der Borch en "Uden hoff van den Rijn", welke genoemde rente heeft toebehoord aan Stijne Mynschart (zoals vermeld in de akte van 1457 september 16; reg.no. 240)
2072 St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1
Inventaris
2. Beheer der financiën en goederen
2.4. Stukken betreffende renten, tijnsen, schulden etc.
890 Akte van overdracht door Johan en Derick van Eyll en Johan Mangelman aan de vicarissen van de Oude Kerk een rente van 4 oude schilden 's jaars, gaande uit het huis en erf van de Broederschap en uit een hof buiten de Velperpoort, als vermeld in de akte van 1457 september 16 (inv.no. 841; reg.no. 240), 1476. 1 charter
N.B. Zie reg.no. 272.
272
Henrick Bierwisch en Gerit van Aller, schepenen te Arnhem, oorkonden dat Johan en Derick van Eyll, gebroeders, en Johan Mangelman hebben overgedragen aan heer Peter van Wetten en heer Derick van Aken, priesters, vicarissen in de Oude Kerk, ten behoeve van de gezamenlijke vicarissen aldaar, een rente van 4 oude schilden 's jaars, gaande uit het huis en erf van wijlen Peter van Ruynen (thans van Evert van Uchelen Droighscherre) en dat van de Broederschap (vroeger van Aernt die Monnick), grenzend aan het land van Henrick van der Borch, en uit een hof buiten de Velperpoort, gelegen tussen het goed van Henrick van der Borch en "Uden hoff van den Rijn", welke genoemde rente heeft toebehoord aan Stijne Mynschart (zoals vermeld in de akte van 1457 september 16; reg.no. 240)
Datering:
1476 september 24 [des dynsdaiges na Sente Maurysdach ende sijnen gesellen martirum]
NB:
Oorspr. (inv.no. 890); de zegels der oorkonders zijn verloren gegaan.
Toegangsnummer:
2072 St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1

Kenmerken

Datering:
1352-1892
Auteur:
P.R.A. van Iddekinge
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal