Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1

2072 St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Aanwijzingen voor het gebruik
2. Geschiedenis van de archiefvormer
3. Het archief
4. Literatuur
5. Bijlagen
Inventaris
2. Beheer der financiën en goederen
2.3. Stukken betreffende het beheer der goederen en bezittingen
N.B. Zie ook inv.nos. 1, 102-108 en 110.
2.3.2. Betuws district (Elden en Driel)
768 Stukken betreffende de overdracht door convent en klooster van Vredendale bij Utrecht van 16 morgen land in de kerspelen Elden en Oosterbeek aan de Broederschap, 1434; met retroacta van 1411, 1414, 1422. 7 charters
N.B. Zie reg.nos. 132, 141, 142, 162, 186, 187 en 188.
i
132 Gheryd Bouman, priester, Henric van Bryenen en Ghizebrecht van der Horst verklaren een magescheid opgericht te hebben tussen Lyfaert van Masteynde en zijn vrouw Aleyd enerzijds, en Jacob en Steven, kinderen van Aleyd voornoemd en haar eerste man Jacob die Wale, anderzijds, betreffende de helft van een goed in het kerspel Elden, nagelaten door broeder Johan de Wale, zoon van Aleyd, leenroerig aan Roelof van der Lawyc, waarbij dit goed toegewezen wordt aan Steven, met lijftocht voor zijn moeder voor de helft
2072 St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1
Inventaris
2. Beheer der financiën en goederen
2.3. Stukken betreffende het beheer der goederen en bezittingen
N.B. Zie ook inv.nos. 1, 102-108 en 110.
2.3.2. Betuws district (Elden en Driel)
768 Stukken betreffende de overdracht door convent en klooster van Vredendale bij Utrecht van 16 morgen land in de kerspelen Elden en Oosterbeek aan de Broederschap, 1434; met retroacta van 1411, 1414, 1422. 7 charters
N.B. Zie reg.nos. 132, 141, 142, 162, 186, 187 en 188.
132
Gheryd Bouman, priester, Henric van Bryenen en Ghizebrecht van der Horst verklaren een magescheid opgericht te hebben tussen Lyfaert van Masteynde en zijn vrouw Aleyd enerzijds, en Jacob en Steven, kinderen van Aleyd voornoemd en haar eerste man Jacob die Wale, anderzijds, betreffende de helft van een goed in het kerspel Elden, nagelaten door broeder Johan de Wale, zoon van Aleyd, leenroerig aan Roelof van der Lawyc, waarbij dit goed toegewezen wordt aan Steven, met lijftocht voor zijn moeder voor de helft
Datering:
1411 augustus 19 [des woensdaghes na Onser Vrouwendach Assumptionis]
NB:
Oorspr. (inv.no. 768); met de ten dele geschonden zegels van de eerste twee oorkonders, van Pilgrim de Wael, oom van Jacob en Steven, en Lifaert van Maesteynde; dat van de derde oorkonder is verloren gegaan.
Toegangsnummer:
2072 St. Nicolai Broederschap te Arnhem 1

Kenmerken

Datering:
1352-1892
Auteur:
P.R.A. van Iddekinge
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal